Westfalia Vanar

Innovativa plåtisar med tradition

Om du söker det lilla extra och vill ha en van som ligger i absolut framkant vad gäller kvalitet och innovativa lösningar så är Westfalia märket för dig.

Vanar med hjärtat i Tyskland

Grunden till detta företag, som anses vara ett av de äldsta i husbilsbranschen, lades i Tyskland redan på 1840-talet. Johann Berhard Knöbel startade en verksamhet som tillverkade hästvagnar för godstransporter från hemstadens nya tågstation. I takt med att tiderna förändrades bytte också företaget inriktning. 1951 tillverkade Westfalia för första gången något som kunde likna en husbil eller plåtis, en så kallad ”Camping Box”, på uppdrag av en brittisk officer stationerad i Tyskland. Fordonet byggdes på en VW-buss och blev en stor succé. Det började serietillverkas och fick snabbt smeknamnet ”hotellet på hjul”.

1962 byggde Westfalia sin första riktiga husbil och sedan dess har deras modeller kännetecknats av såväl tradition och kvalitet som en imponerande lyhördhet för det senaste. Bilen du väljer kan anpassas efter just dina önskemål med olika tillval och utrustning.

En plåtis som sticker ut

Med Westfalia, som idag är en del av Rapido-gruppen, får du en van som i många avseenden skiljer sig från mängden. Det är exempelvis ett av de få märken på marknaden som har vattenburen dieselvärme.

Westfalia bygger sina plåtisar på karosser från bland annat Volkswagen, FIAT, Mercedes och Ford, vilket bäddar för goda körupplevelser. I sortimentet återfinns allt från transportbilar med pop-up-tak till högklassigt inredda vanar. Gemensamt för alla företagets modeller är ett enhetligt och gediget intryck med innovativ inredning och smakfulla materialval. Det kompakta formatet till trots så ryms här mängder av smarta lösningar och lyxiga detaljer.

Klicka här för att se vårt utbud av nya husbilar i lager

Klicka här

Läs mer om Westfalia på deras webbsida

Vi hjälper dig med din finansiering

Läs mer