Köpa husbil– så här går det till

Låt oss guida dig fram till drömhusbilen

Att köpa en husbil är en stor och viktig investering för din fritid, semester och familjetid. Vi på PR Husbilar vill därför guida dig fram till ett köp som känns både tryggt, enkelt och bra i magen. Vårt mål är att hitta husbilen eller vanen/plåtisen som lever upp till just din familjs förväntningar, önskemål och krav.

Så förverkligar du husbilsdrömmen

Hur går det då till att hitta sin drömhusbil? Nedan har vi samlat några av de viktigaste stegen på vägen. Vi kan börja med några frågor som du bör ställa dig.

 1. Hur är din magkänsla?
  Känns modellen rätt eller är det något annat du söker? Det absolut viktigaste är att du trivs i din husbil.
 2. Stämmer planlösningen överens med dina behov?
  Hur många är ni som ska färdas och vistas i husbilen, hur många bälten och bäddar behövs och hur ser lastutrymmet ut?
 3. Hur ser ditt användande ut?
  Vad kommer du nyttja din husbil till och hur mycket?

Ibland kan det vara svårt att veta exakt vilka behov du har eller vad som möter dessa, och det är där vår kunniga personal finns tillhands. Kom förbi, ta en kopp kaffe och ställ frågor. Det är dina funderingar och frågor som gör att vi tillsammans kan hitta den perfekta husbilen för just dig.

Och du vet väl att du vid köp av en ny husbil kan skräddarsy den efter dina önskemål? Detta gäller allt från valet av klädsel, motor och chassi till bekvämligheter som markis, cykelställ och solceller. Alla tillbehör eftermonteras i vår egen certifierade verkstad på både nya och begagnade fordon.

Hur går köpet till?

När du hittat husbilen som lever upp till dina önskemål och behov följer sex enkla steg.

 1. Offert & kontrakt
  Vi lämnar en offert som sedan ligger till grund för köpekontraktet. Som medlemmar i HRF följer vi alla de avtalsvillkor som är giltiga inom branschen, vilket gör att du som kund kan känna dig trygg. Behöver du finansiering så har vi bra finansieringslösningar tillsammans med Nordea. Läs mer om dem här.
 2. Inbyte
  Skulle det vara så att du redan har en husbil eller husvagn så räknar vi givetvis på ett inbyte.
 3. Garanti
  Vi lämnar alltid två års fabriksgaranti och fem års fuktgaranti på alla nya fordon. Dessutom ingår fem års fria fuktkontroller vid köp av ny husbil. Läs mer om garantier för nya och begagnade modeller här.
 4. Leveransservice
  Innan leverans servas husbilens bo- och chassidel. Våra husbilsmekaniker har ett gediget leveransprotokoll där de kontrollerar allt från olja, lampor och kamrem till däckmönster, värmesystem och kylskåp. Vi installerar även de tillbehör du valt samt rekonditionerar fordonet med en grundlig städning och tvätt.
 5. Leverans & utbildning
  Vi är måna om att du som kund ska känna dig trygg och nöjd över ditt köp. Därför avsätter vi under leveransdagen gott om tid för att du ska få en så bra genomgång och utbildning av ditt nya fordon som möjligt. Därefter går vi igenom affären och dina önskemål i form av försäkringar, finansiering etc. och stämmer av så att allt är enligt överenskommelse.
 6. Efter köpet
  Att köpa husbil hos oss är ingen tillfällig transaktion utan ett ömsesidigt utbyte som varar i många år. För oss är eftermarknad, tillgänglighet och trygghet efter köpet en självklarhet och något vi är väldigt stolta över. Våra många återkommande kunder är ett tecken på att vår omtanke uppskattas.