Garantier för husbil och husvagn

För ett tryggt husbils- och husvagnsägande

Oavsett om du köper en ny eller begagnad husbil, van eller husvagn från oss på PR Husbilar så vill vi att du ska känna dig trygg och vara garderad mot otrevliga överraskningar. Därför är det en självklarhet att vi lämnar garantier på alla de bilar och vagnar som vi säljer. Nedan hittar du en beskrivning av vilka garantier som gäller och vad de innefattar.

Garantier för husbilar

För nya husbilar från tillverkarna Rapido, Itineo, Dreamer och Westfalia gäller följande:

  • 2 års fabriksgaranti.
  • 5 års täthetsgaranti för utifrån kommande vatten.*

För begagnade husbilar varierar garantitiden beroende på bilens ålder. Det vanligaste är tre månaders garanti för både bil och bodel.
Trafiksäkerhetsgaranti och täthetsgaranti för gasolsystemet gäller för samtliga husbilar oavsett ålder.

Garantier för husvagnar

För nya Hobby Husvagnar gäller följande:

  • 2 års fabriksgaranti.
  • 5 års täthetsgaranti för utifrån kommande vatten.*

*OBS! Tänk på att täthetsgarantin endast gäller om årliga täthetskontroller görs. Dessa är gratis om du köpt din husbil eller husvagn hos oss. Boka in ditt första test av din husbil 12–15 månader efter första registreringsdag. För husvagnar gäller tidigast två månader före eller senast sex månader efter första registreringsdag varje år. Visa ditt garantibevis vid kontroll, så förlänger vi din garanti. Sista kontrollen för täthetsgarantin görs innan utgången av det femte året efter den första registreringsdagen.

Du bokar din täthetskontroll av din husbil eller husvagn via vår verkstad.

Kontakta verkstad här