Om PR Husbilar

Lite fakta om vilka vi är

PR Husbilar grundades den 1 januari 1989 i västgötska Sollebrunn i Alingsås kommun. Företaget ägs av Fredrik Ryberg och sysselsätter idag omkring 20 personer. I företagets 3 700 kvadratmeter stora lokaler ryms två utställningshallar för nya och begagnade fordon, en hall för leveransgenomgångar, verkstad för montering och service, rekonditioneringsytor för tvätt och städ samt ett lager.

Vår långa erfarenhet gör att vi har goda kunskaper om branschen och de flesta varumärken som finns på marknaden. I vårt utbud av nya husbilar och husvagnar hittar du modeller från Rapido, Itineo, Westfalia, Dreamer samt Hobby Husvagnar, och i begagnatsortimentet återfinns bilar och vagnar från de flesta tillverkare.

Vår ambition är att stötta våra kunder till 100 procent, så att köpet känns både rätt och tryggt. Vi hjälper till att hitta den bil som passar för dina behov, lägger upp en trygg och förmånlig finansiering och finns sedan tillgängliga så länge du har bilen kvar. Eftermarknad, tillgänglighet och trygghet efter köpet är en självklarhet. Att köpa husbil hos oss är inte en tillfällig transaktion utan ett ömsesidigt utbyte som ofta varar i många år. Våra många återkommande kunder och trogna klubbmedlemmar visar att vår omtanke uppskattas och det ger ringar på vattnet.
Hos oss finns något för alla – och kaffet står alltid och väntar.

PR Husbilar säljer omkring 300 objekt varje år och omsätter ca 200 Mkr per år. Vi är en auktoriserad återförsäljare och medlem i Husvagnsbranschens Riksförbund (HRF) samt Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF).

Företagande och affärsidé

PR Husbilars företagande präglas av filosofin att branschkunskap, erfarenhet samt personlig och god service skapar långvariga och starka relationer med både kunder och leverantörer. Utifrån detta förhållningssätt är vårt mål att kontinuerligt utveckla vår verksamhet och personal för att växa och vara ett välmående företag, även i tuffare tider.

Genom att förena erfarenhet och kompetens med nyfikenhet på nya trender vill vi förse våra nya och gamla kunder med husbilar och husvagnar av högsta kvalitet. Vår ambition är att PR Husbilar skall fortsätta vara ett starkt företag som utvecklas tillsammans med omvärlden och har ett långsiktigt tänk där vi bidrar till en hållbar utveckling och miljö där människor kan bo leva och umgås.

Godkänd bilverkstad

Vår fordonsserviceverksamhet följer och är godkänd i kvalitetsstandarden Godkänd Bilverkstad, som är det gemensamma branschinitiativet mellan Motorbranschens Riksförbund (MRF) och Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF). Godkänd Bilverkstad är en kvalitetssäkring av verkstadens förmåga att utföra fackmässiga servicearbeten och reparationer på person- och transportbilar upp till 3,5 ton samt personbilar klass II (husbilar) upp till 5 ton.
Läs mer om Godkänd Bilverkstad

Certifierad verkstad husvagnar & husbilar

Denna verkstad är certifierad i branschstandarden Certifierad Verkstad Husvagnar & Husbilar. Kvalitetssystemet ställer hårda krav på branschen så att den levererar kvalité, fackmässighet och garanterar det som är överenskommit med konsumenten. En verkstad som är Certifierad Verkstad Husvagnar & Husbilar följer lagar, förordningar, miljökrav, systematiskt arbetsmiljöarbete och följer alltid Allmänna reklamationsnämndens beslut.
Läs mer om Certifierad Verkstad Husvagnar & Husbilar.

Vårt miljö- & hållbarhetsarbete

PR Husbilar strävar efter att främja en god miljö och för att minimera hela verksamhetens negativa miljöpåverkan. En större investering och satsning har gjorts på solenergi och klimatkompensering för CO2-utsläpp. Följ vår dagliga produktion via en mätare på denna sida inom kort.

Läs vår miljöpolicy (PDF).

Medlemskap som ger trygghet

Här kan du läsa om branschorganisationerna HRF och SFVF som PR Husbilar är medlemmar i. Medlemskap som gör att du som kund kan känna dig trygg och säker i ditt val av återförsäljare.