Välkommen till vår husbils- och husvagnsservice

Tips från vår verkstad och service

I vår verkstad servar vi i första hand själva bodelen av husbilar och husvagnar, men utför även service och reparationer på själva chassit. Vår rekommendation är att du en gång om året lämnar in din husbil på service. Det bästa är att göra service under hösten, då belastningen på verkstaden inte är lika hög. Boka gärna service i god tid så att vi kan beställa hem eventuella reservdelar om det är något som skall bytas eller monteras. De vanligaste reservdelarna har vi normalt sett alltid i lager och beställs av vår reservdelsansvarige Tore Larsson.

Alla nya husbilar och husvagnar gås igenom vad gäller exempelvis funktion, gasol- och fukttest före leverans och förses med den extrautrustning som du som kund beställt. Personalen följer ett protokoll och prickar av punkterna efter hand. Även alla begagnade försäljningsobjekt gås igenom mycket noggrant innan de lämnas ut till kund. Givetvis lämnar vi garantier på alla husbilar och husvagnar som vi levererar.

Serva husbilen regelbundet

Även om allt är i toppskick vid leveransen krävs återkommande bromsvätske- och oljepåfyllning, kamremsbyte eller AC-service.

Kamrem

De allra flesta husbilar har kamrem som ska bytas. Rekommendationen enligt FIAT är att byta den efter cirka 6 000 – 6 500 körda mil eller minst vart 4:e-5:e år.

Däck

Kontrollera fordonets däck med jämna mellanrum. Även om de inte är slitna kan de vara föråldrade och risken för en däckexplosion ökar. Det är inte en rolig erfarenhet och den kan bli mycket kostsam och orsaka stor skada.
Vi kränger, balanserar och byter dina däck.
Fråga oss om bästa pris.

AC

Har din AC i bilen slutat fungera eller fått sämre effekt?
Ett AC-system behöver service för att fungera effektivt. Även om din AC fungerar så kan en AC-service ge en ökad livslängd samt att du undviker onödiga kostnader och reparationer i framtiden.

Varför behövs det AC-service?
Det slutna systemet håller sig inte helt slutet under de väderförhållanden som råder i Sverige. Även när det gäller nya system kan det försvinna 5–10 procent av köldmediet om året.
Läckaget av köldmedel beror på att AC-systemet inte är i gång året om. För att tätningarna i systemet inte ska torka ut måste AC-systemet användas minst en gång i månaden. Under vintern då temperaturen ligger under 2–5 plusgrader belastas inte kompressorn på samma sätt som den görs under sommartid. Köldmediet kan då sakta läcka ut genom sprickor i de torra tätningarna. Dessutom kan stora temperaturvariationer, skakningar, vibrationer från motorn och krockskador leda till att det tryckutsatta köldmediet läcker ut ur AC-systemet. När mängden köldmedel minskar går kompressorn oftare än normalt, vilket ökar bränsleförbrukningen. Vår personal har genomgått den utbildning som krävs för att få serva och reparera AC-system.

Vi är certifierade och hjälper dig att utföra AC-service!

Dagens AC-system ska kontinuerligt servas hos certifierade verkstäder där köldmediemängd töms, vägs och renas för att sedan återfyllas, vi rekommenderar att du gör en AC-service med 24 månaders intervall.